Hlavní obsah

Ssangyong ukazuje nové SUV. Koncept vypadá futuristicky

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Ssangyong ukazuje první náčrty chystaného konceptu SUV s názvem X200. Robustní design má být také příkladem nové designové filozofie značky.

Foto: Ssangyong

Ssangyong X200

Článek

Automobilka Ssangyong uvádí, že SUV s kódovým označením X200 ukazuje především vizi toho, jak si inženýři a designéři z Jižní Koreji představují budoucnost firmy. Designovému jazyku a celé strategii Ssangyong říká „Powered by Toughness“.

Foto: Ssangyong

Ssangyong X200

V současné chvíli nejsou k dispozici žádné bližší informace o konceptu, jeho pohonu ani technologiích. Společnost pouze uvedla, že pohonné ústrojí bude ekologické, což by mohlo znamenat hybridní, plug-in hybridní nebo zcela elektrický pohon. První elektromobil značky by to ale nebyl – tím má být korando, které má přijít na trh ještě letos.

Ssangyong opět krachuje, je pod nucenou správou

AutoMoto

Náčrtek jasně ukazuje, že koncept má značně robustnější tvary než dosavadní modely od Ssangyongu. Vůz má také mimo jiné kulaté světlomety podobné těm, které má Jeep Wrangler. Celkově auto působí jako skutečný teréňák. Otázkou je, zda si tento charakter zachová i v produkční verzi.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Ssangyongu Musso Grand: Otázka priorit

Ssangyong Musso Grand je jedním z modelů, kterými se tato korejská značka vrací na český trh. Je větší a levnější než konkurence a dokáže toho nabídnout hodně...

Výběr článků

Načítám