Hlavní obsah

Ssangyong poodhaluje elektrické korando, slibuje dojezd přes 400 km

Elektrická varianta Ssangyongu Korando se má odhalit už zanedlouho, automobilka tedy poutá skicou, která ukazuje přepracovanou příď. Podle dostupných informací bude elektromobil mít v rámci nabídky modelu nejvyšší výkon.

Foto: Ssangyong

Skica elektrického Ssangyongu Korando

Článek

Staronová značka Ssangyong nechce zůstat pozadu a představí elektrickou verzi svého SUV Korando. Zatím si můžeme prohlédnout skicu, která se spolu s pár střípky informací objevila na italském webu automobilky pro média.

Ukazuje světlomety ze stávajícího koranda i trojdílné mlhovky, ovšem přední nárazník a maska chladiče jsou znatelně přepracované. Chybí většina otvorů pro vstup vzduchu, maska mezi světly má jiný tvar a také dostala logo, které značka používá v Koreji. To naznačuje, že až se vůz 7. srpna kompletně představí, stane se tak právě na domácím trhu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Takto vypadá již prodávaný Ssangyong Korando eXDI AWD.

Elektrické korando by mělo podle dostupných informací být poháněno jedním elektromotorem o výkonu 190 koní, což naznačuje pohon pouze jedné nápravy. Konvenční varianta přitom má čtyřkolku, a docela schopnou.

Test Ssangyongu Korando 1,6 eXDI AWD: Ztrácí jen v detailech

AutoMoto

Podle webu AutoExpress, který má o voze pozoruhodné množství informací, má být nejvyšší rychlost 153 km/h a baterie, dodaná firmou LG Chem, má mít kapacitu 61,5 kWh. To má stačit k dojezdu cca 420 km dle měřicího cyklu NEDC, takže v reálném světě můžeme očekávat něco mezi 300 a 350 kilometry.

Vůz se má dostat do prodeje na jaře roku 2021. Na ceník je samozřejmě ještě brzy.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Ssangyongu Musso Grand: Otázka priorit

Ssangyong Musso Grand je jedním z modelů, kterými se tato korejská značka vrací na český trh. Je větší a levnější než konkurence a dokáže toho nabídnout hodně...

Výběr článků

Načítám