Hlavní obsah

Šestikolová terénní bestie Goliath se prodává s tovární zárukou

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Evropě se na silnici pomalu nesmí ani postavit auto s odlišnou velikostí kol, než předepsal výrobce, v USA jsou zákony benevolentnější. Dokonce i gigantický Hennessey Goliath se 700 koňmi se prodává i s tříletou zárukou u dealerů GM.

Foto: Hennessey Performance

Hennessey Goliath 4x4

Článek

Základ vozu je GMC Sierra nebo Chevrolet Silverado, který si vzal do parády americký tuningový specialista Hennessey. Zvýšil podvozek, zesílil jeho komponenty a nasadil terénní tlumič řízení.

Zadní nápravu zcela vyměnil za speciální od firmy Dana, vozu dal velká kola s terénními pneumatikami (až o průměru 37 palců, což je 94 cm), nárazník jako na tank a ještě spoustu drobností. Mezi nimi jsou samozřejmě LED diody na kapotě a na střeše, v nabídce je dále výkonný naviják či sportovní sedadla apod.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Pod kapotou pak sedí velký vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru, kterému byla přidána pořádná turbodmychadla. Nové sání, písty, ojnice, klikovka a gigantické výfuky vyvedené před zadními koly pak znamenají nárůst výkonu na 700 koní.

A teď to nejzajímavější. Auta jsou v USA nabízena v tradičních dealerstvích koncernu GM. Takže kdo přijde do jakéhokoli dealerství GMC nebo Chevrolet, může si Hennessey Goliath objednat. Cena je sdělována jen vážným zájemcům. Ovšem nejlepší je na celé koupi to, že auto je nabízeno se zárukou tři roky nebo 36 000 mil nájezdu (58 000 km).

Foto: Hennessey Performance (4x)

Hennessey Goliath 6x6

Pokud nás čtete pravidelně, jistě jste si všimli modelu Goliath, který má trochu jinou specifikaci. Firma mu totiž prodloužila rám a přidala ještě jednu nápravu. I tato šestikolka je tak výkonná, že zvýšenou hmotnost a odpory zvládne tak, že na stovku zrychlí za 4,5 sekundy. Ovšem nabídka modelu 6x6 se omezuje pouze přímo na výrobce, tedy firmu Hennessey, a GM je nenabízí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám