Hlavní obsah

Sčítání škod po brexitu. Opozdí se další generace Mini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současné generaci Mini už je přes šest let a pravděpodobné je, že na trhu bude muset ještě vydržet. Britský výrobce totiž pro Autocar oznámil, že se s vydáním nového vozu opozdí.

Foto: Mini

Mini JCW GP

Článek

Jedním z důvodů k pozdržení nové generace tradičního vozu včetně jeho derivátů je podle mluvčího značky Maximiliana Schoeberla i odchod Velké Británie z Evropské unie.

„Životní cyklus současné platformy bude prodloužen. Z důvodů finančních a brexitu,“ řekl.

Nejrychlejší silniční Mini v historii je tu. JCW GP spoilery neschovává

AutoMoto

Původně se očekávalo, že nové Mini na inovované platformě přijde na trh mezi lety 2022 a 2023, ale jak je vidno, čekání se ještě o něco prodlouží. Na trhu je přitom od roku 2014 a tak se dá předpokládat, že by mohla přijít alespoň větší forma modernizace.

Mini dlouhou dobu nevědělo, kterým směrem se svými modely jít dál a vymýšlelo různé strategie. Poslední zprávy Autocaru říkají, že další verze by měla stát na nové platformě a vůz by se měl výrazně zmenšit. To ale znamená, že vývoj bude stát více peněz. A právě tam by mohl být kámen úrazu.

Mini ukázalo dakarskou buginu, má 800 Nm a poháněná zadní kola

Rallye Dakar

Pomyslnou ránou pod pás je pro britskou automobilku i brexit, tedy odchod Velké Británie z Evropské unie. Mini totiž stále většinu svých modelů vyrábí v továrně nedaleko Oxfordu a je možné, že na každý vyvážený vůz mimo území Británie se budou v budoucnosti uvalovat cla. Na papíře je tak i varianta úplného přesunu výroby.

Reklama

Související články

Mercedes třídy X předčasně končí

Téměř tři roky. Tak krátce vydržel na trhu luxusní pick-up Mercedes třídy X, jehož produkci ukončí německá automobilka na konci letošního května. Auto nebylo...

Výběr článků

Načítám