Hlavní obsah

Sci-fi projekt Volkswagenu. Autonomní robot vám nabije auto

Německá automobilka Volkswagen se netají tím, že jejím cílem je kompletní elektrifikace vozového portfolia a od toho se odvíjí většina jejího výzkumu. Ve Wolfsburgu teď vynalezli robota, který umí sám nabíjet elektromobil.

Foto: Volkswagen

Volkswagen představil robota, který umí sám dobíjet elektromobil.

Článek

Robot, kterým se Volkswagen pochlubil, je autonomní a má u sebe sadu baterií o kapacitě 25 kWh, z jejichž kapacity se elektromobil dobije. Stroj funguje přes mobilní aplikaci nebo umí komunikovat přímo se systémem v autě, díky čemuž pozná, že baterie dochází. Robot k pohybu používá sadu kamer, laserových scanerů a ultrasonických senzorů.

Garáž, nebo bunkr? Designéři navrhli parkování pro Teslu Cybertruck

AutoMoto

Volkswagen zamýšlí, že se bude robot používat především na místech, kde infrastruktura a podmínky nedovolí vybudovat kompletní nabíjecí stanici. Nejlepším místem využití by pak byly těsné podzemní garáže. Stroj od Volkswagenu umí sám operovat s více dobíjecími moduly s bateriemi. Po dobití je od vozu odpojit a dovézt zpět k nabití modulu ze sítě.

Nový Volkswagen Golf prošel nárazovými zkouškami

AutoMoto

Automobilky po celém světě dobře vědí, že pokud mají své klienty nalákat na dražší a uživatelsky složitější elektromobily, musí se pořádně snažit, a to nejen ve výrobě, ale také v budování potřebné infrastruktury. I proto výrobci ročně utrácejí miliardy, aby svět připravily na éru elektromobilů, jež už klepe na dveře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám