Hlavní obsah

Volkswagen čeká perný rok, představí 34 novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes tři desítky novinek nás čekají od koncernu Volkswagen během příštího roku. Některé z nich už známe, jiné se představí poprvé, a kromě dvou prvních elektroaut z rodiny ID budou i další novinky elektrifikované.

Foto: Volkswagen

VW I.D. Crozz II Concept

Článek

Už nějakou dobu víme, že Volkswagen v příštím roce uvede na trh elektromobil ID.3 a novou, osmou generaci Volkswagenu Golf. Novinek ale bude mnohem víc - celkem čtyřiatřicet. Jednou z nich bude i Golf GTE, plug-in hybridní verze osmé generace Golfu.

Podle britského webu Autocar dostane sourozence i ID.3, a to sériovou podobu konceptu SUV ID Crozz. Volkswagen o ní zatím hovoří jako o ID Next, ale podle Britů se bude hotové auto jmenovat jednoduše ID.4.

Foto: Volkswagen

VW I.D. Crozz II Concept

Vozy třídy SUV jsou pro Volkswagen velmi důležité, jako ostatně pro všechny automobilky. Podle předběžných informací je rok 2019 pro automobilku velmi úspěšný právě díky těmto vozům, po nichž je ohromná poptávka.

Ze zmíněných 34 nových aut budou SUV tvořit 12 kusů, tedy méně než polovinu. A ne všechno mají být auta připravená vyjet na silnice - ve formě konceptu či prototypu se má ukázat i základní, nejlevnější model rodiny ID, zatím nazvaný ID Entry.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen ukazuje elektrické kombi

Na autosalonu v americkém Los Angeles, který potrvá do 1. prosince, představil Volkswagen nový koncept, který se zanedlouho přemění na skutečný sériový model....

Výběr článků

Načítám