Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf prošel nárazovými zkouškami

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Golf osmé generace prošel nárazovými zkouškami organizace Euro NCAP. Pět hvězd si vysloužil zejména díky ochraně dospělé posádky a naladění asistenčních systémů.

Crash test Volkswagenu Golf osmé generaceVideo: Euro NCAP

 
Článek

Volkswagen si na pětihvězdičkovém hodnocení svého hatchbacku nižší střední třídy dává záležet. Vždyť už od páté generace z roku 2004 získává golf pravidelně plné hodnocení.

Foto: Euro NCAP

Nárazová zkouška Volkswagenu Golf

Nejinak tomu je v případě osmého vydání. V celkovém součtu získala novinka 95 procent maximálního počtu bodů v kategorii ochrany dospělých cestujících.

Za ochranu dětské posádky si golf odváží 89 procent. Hodnocení ochrany dětí zohlednilo výsledky čelních a bočních nárazů a následně bylo doplněno o výsledky testu montáže běžných dětských sedaček a posouzení funkčnosti upevňovacích prvků, jako je systém ISOFIX.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

V ochraně chodců a cyklistů dosáhl 76 procent. V těchto testech se zkoumaly důsledky střetu vozidla s chodcem v oblastech hlavy, stehen a holení, jakož i účinnost systému nouzového brzdění.

Reklama

Související témata:

Související články

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě...

Výběr článků

Načítám