Hlavní obsah

Rus posázel svou Toyotu blyštivými drahokamy, jsou jich statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl roku tvořil Rus Pjotr Černovskij svůj „nádherný kabriolet” - lepil na něj falešné drahokamy. Celkem jich na voze je 390 tisíc a je jimi pokryta nejen karoserie, ale i volant nebo sluneční brýle řidiče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kabriolet pokrytý blýskavými kameny budí na Krymu pozornostVideo: Reuters

 
Článek

Jak udělat z běžného auta neobyčejné? Takové, za kterým se úplně každý otočí? Jednou z cest je prodat běžné auto a koupit si nějaké zajímavé, jenže i to bude zajímat pouze ty lidi, kteří mají rádi auta.

Pokud chcete, aby se za vaším vozem otočil opravdu úplně každý, posázejte ho blyštivými kamínky jako Pjotr Černovskij ze Sevastopolu. Svou Toyotu Camry Solara si ozdobil 390 tisíci falešnými drahokamy.

Foto: Toyota

Takhle vypadá Toyota Camry Solara z let 2004-2006 v sériovém stavu.

A to nejen zvenčí, spoustu jich nalepil i do interiéru. Dokonce je vidíme i na středu volantu, což není zrovna dobrý nápad - při případné nehodě je airbag řidiči vystřelí přímo do obličeje.

„Objednal jsem kamínky z Číny, bylo jich asi 40 kilogramů. Sám jsem je na auto lepil asi půl roku,” říká Černovskij. „Bylo to náročné, opravdu. Začal jsem ty kamínky nenávidět. Trvalo to déle, než jsem čekal, ale nemohl jsem to vzdát. Výsledkem je nádherný kabriolet.”

Kamínků je tak moc, že se auto třpytí jako... tedy, jako čerstvě padlý sníh zrovna ne, ale prostě se velmi třpytí. Černovskij má dokonce i sluneční brýle poseté kamínky. Sice přes ně asi není nic vidět, ale to nevadí.

Podnikatelka si nechala ozdobit auto dvěma miliony krystalů

AutoMoto

Tři sta devadesát tisíc kamínků na autě nicméně není rekordem. Ten, pokud je nám známo, drží Londýňanka Daria Radionova. Na svém Lamborghini Aventador má dva miliony kamínků Swarovski. Pokud byste jako místo jejího rodiště hádali Rusko, nebyli byste daleko - pochází z Moldávie.

Reklama

Výběr článků

Načítám