Hlavní obsah

První škodovka dostane vertikálně členěnou obrazovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhé upoutávce na studii Vision 7S tentokrát Škoda ukazuje palubní desku. Koncept 30. srpna nastolí nový designový jazyk značky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision 7S

Článek

Škoda již prezentovala chystaný rodinný koncept skicou z horního pohledu, která odhalila netradičně umístěnou dětskou sedačku. Dítě uprostřed vozu ale nebude jedinou nezvyklostí elektrické studie.

Nová skica podle automobilky ukazuje „symetrický, obepínající“ design, který má dodat všem cestujícím pocit bezpečí. Široká palubní deska, která zasahuje až ke dveřím, zdůrazňuje šířku interiéru.

Škoda umístila dětskou sedačku na neobvyklé místo, ukazuje skica konceptu

AutoMoto

Uprostřed palubní desky se nachází velká volně stojící dotyková obrazovka, která je poprvé ve škodovce otočena vertikálně. Nechybí ale ani fyzická tlačítka a nově tvarovaný volant se zploštělou horní a spodní částí, což zajišťuje výhled na malý přístrojový štít před řidičem podobný tomu v enyaqu.

Pod ovládacím panelem se nacházejí přihrádky, kde si mohou cestující připojit své chytré telefony.

Škoda Enyaq Coupé RS iV vs. Volkswagen ID.5 GTX: Není vrabčák jako vrabčák

Testy

Světová premiéra studie Vision 7S je naplánována 30. srpna coby první ukázka nového designového jazyka Škody. O něm značka prozrazuje zatím jen, že je „založen na klasických hodnotách české automobilky, mezi které patří robustní vzhled, funkčnost a autenticita”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám