Hlavní obsah

Škoda umístila dětskou sedačku na neobvyklé místo, ukazuje skica konceptu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první upoutávku na koncept zvaný Vision 7S. Ukazuje interiér z ptačího pohledu.

Foto: Škoda Auto

Skica Škody Vision 7S

Článek

Vision 7S se v srpnu předvede coby předzvěst elektrického sedmimístného SUV, které se v sériové podobě ukáže až za několik let.

Zatím Škoda prezentuje první náhled do interiéru se třemi řadami sedadel, který ale jednoznačně upoutá pozornost hlavně umístěním dětské autosedačky. Ta se nachází přímo uprostřed, kde je teoreticky nejbezpečnější místo v případě nárazu z kteréhokoli směru.

Koncept, který automobilka za mléčným sklem poodhalila již v březnu, jako první ukáže nový designový jazyk automobilky, včetně inovovaného loga.

Foto: Škoda Auto

Koncept na upoutávce pro nový designový jazyk Škody Auto

„Náš nový designový jazyk je minimalistický, funkční a autentický. I v budoucnu se zaměříme na klasické přednosti vozů Škoda, mezi které patří velkorysý prostor, snadné ovládání a vysoká funkčnost,“ uvedl šéfdesignér Škody Auto Oliver Stefani.

Interiér se podle něj vyznačuje symetrickým „obepínajícím“ designem. Široká horizontální palubní deska zasahuje až ke dveřím. Odkládací plocha pro ruku umožňuje pohodlné ovládání dotykové obrazovky a tlačítek pro rychlý přístup s haptickou odezvou. Dotyková tlačítka má rovněž nově navržený volant.

Výplně dveří mají též interaktivní haptické a vizuální prvky. Opěradla předních sedadel jsou vybavena držáky na multimediální zařízení pro cestující ve druhé a třetí řadě. Nachází se zde také integrované batohy.

Škodovky budou vypadat jinak. Automobilka letos představí nový designový jazyk

AutoMoto

Škoda také prozrazuje, že interiér má dvě různé konfigurace. V režimu Jízda jsou všechny ovládací prvky v základní poloze a centrální dotykový displej je otočen vertikálně. Režim Relax lze aktivovat při nabíjení nebo při zastávce na odpočinek. Volant a přístrojová deska se posunou dopředu a sedadla v první a druhé řadě se posunou dozadu, aby mohli cestující sedět ještě pohodlněji.

To všechno ale bude k vidění až na konci srpna, kdy Škoda zveřejní koncept i s novým logem a designovým stylem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám