Hlavní obsah

Prototyp Ferrari Purosangue zachycen hezky zblízka. Italské SUV dorazí příští rok

Extrémně očekávané první sériové SUV od italské automobilky Ferrari už prakticky klepe na dveře a s tím souvisí i záchyty maskovaných prototypů při testování. Jeden takový se teď objevil ve formě videa na YouTube a jedná se o patrně nejlepší ukázku maskovaného prototypu purosangue vůbec.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

První špionážní snímky nezvykle vysokého Ferrari se začaly objevovat už v průběhu tohoto roku, nicméně čím víc se blíží premiéra auta, tím méně krycích plechů a maskování Ferrari používá. Poslední video, které se o Vánocích objevilo na youtubovém kanálu Varryx, vůz ukazuje zblízka, a hlavně, ve vlastní karoserii, nikoliv v upravené „slupce“ Maserati Levante, kterou vůz při dřívějších testech používal.

Hned na první pohled si třeba lze všimnout, že se nebude jednat o typické SUV, představíme-li si pod tímto názvem třeba BMW X5, ale spíše o mohutnější hatchback.

Ferarri Purosangue, což v překladu z italštiny znamená „plnokrevník“, by se mělo světu představit jako první sériově vyráběné SUV od této legendární automobilky už v roce 2022. Na trhu se vůz střetne především s Lamborghini Urus, ale třeba i s Astonem Martin DBX.

Ferrari pracuje na prvním SUV. Purosangue natočili při testování

AutoMoto

O případném finálním vzhledu auta si asi každý udělá vlastní obrázek, nicméně je patrné, že na takhle vysoké, navíc první sériově vyráběné pětidveřové Ferrari si budeme muset nějaký čas zvykat.

Auto by mělo dorazit na nové platformě s motorem v přední části, který by ale měl být posunut co nejvíce dozadu. Samozřejmostí bude pohon všech kol, dvouspojková převodovka, vzduchové odpružení a využití hybridních pohonů v kombinaci s motory V6 a V8.

V kuloárech se také hovoří o tom, že by Ferrari mohlo do vrcholné verze Purosangue dát i tradiční dvanáctiválec a vytvořit tím vlajkovou loď. Jasněji ale bude v příštím roce, kdy bude mít vůz premiéru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám