Hlavní obsah

Pro Mercedes koronavirové alternativy nekončí, zahájil automatizovanou výrobu roušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během koronavirové krize se spousta automobilek vrhla do alternativní výroby ochranných pomůcek nebo například plicních ventilátorů. V době, kdy se mluví o odkládání roušek ve výrobě, však Mercedes-Benz zahájil nově připravenou automatickou linku na výrobu roušek.

Foto: Mercedes-Benz

Výroba roušek od automobilky Mercedes-Benz

Článek

Německá automobilka s třícípou hvězdou ve znaku zahájila ve své továrně v Sindelfingenu výrobu roušek. Chce se tak při zajišťování pomůcek na ochranu před šířením koronaviru více spoléhat na své vlastní zdroje.

Nová plně automatická výrobní linka má kapacitu přes 100 000 roušek denně. Automobilka hodlá tyto roušky poskytovat nejen svým zaměstnancům, ale také některým institucím mimo podnik.

Pokud bude horko, zaměstnanci ve Škodě Auto již nebudou muset nosit roušky

AutoMoto

Mercedes-Benz musel podobně jako další výrobci automobilů dočasně přerušit provoz svých továren v rámci opatření proti šíření koronaviru.

„V rámci koordinovaného obnovování provozu továren automobilky Mercedes-Benz je ochrana zdraví zaměstnanců absolutně prvořadou záležitostí,” uvedl člen představenstva firmy Jörg Burzer, který má na starosti výrobu a řízení dodavatelského řetězce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám