Hlavní obsah

Přijde někdy nová Mazda RX? Takhle si ji představuje nezávislý designér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezávislý designér Enoch Gabriel Gonzales na svých ilustracích představil krásný sporťák, který by mohl být důstojným nástupcem Mazdy RX-7, avšak pravděpodobně nikdy nedojde sériové výroby. Automobilka ale údajně pracuje na větším sporťáku.

Foto: Enoch Gabriel Gonzales

Vize Mazdy RX-7 podle Enocha Gabriela Gonzalese

Článek

Když se v roce 2012 přestala vyrábět Mazda RX-8, svět přišel o sporťák s unikátním Wankelovým motorem, který si našel řadu fanoušků. Další spousta z nich ale RX-8 moc neuznávala kvůli čtyřdveřové karoserii a za skutečný konec považují rok 2002, kdy skončila výroba modelu RX-7.

Mazda od té doby občas představí nějaký koncept sportovního auta, ale tím to vždy končí, přinejmenším prozatím, a MX-5 zůstává v nabídce osamocena. A tak se filipínský designér Enoch Gabriel Gonzales pustil do vlastní vize toho, jak by mohl nový větší sporťák Mazdy vypadat.

Foto: Enoch Gabriel Gonzales

Vize Mazdy RX-7 podle Enocha Gabriela Gonzalese

Svou kreaci nazval RX-7 a nutno říci, že poslední existující RX-7 generace FD dost připomíná. Jedním z míst je oblouk zadních světel nebo téměř oválný tvar „skleníku”, tj. prosklené části kabiny.

„Spousta prvků pochází z konceptu RX-Vision, představeného v roce 2015,” říká Gonzales.

Foto: Enoch Gabriel Gonzales

Vize Mazdy RX-7 podle Enocha Gabriela Gonzalese

„Maska chladiče a světlomety jsou také výrazně níž než u současných produkčních mazd a logo je nad maskou, což připomíná původní RX-7. Také jsem přidal originální detail, který nazývám ‚oční důlek‘. Je to prolis nad světlomety, který připomíná zavřená světla, jaká byla v 80. letech trendem,” vysvětluje dále.

Foto: Enoch Gabriel Gonzales

Vize Mazdy RX-7 podle Enocha Gabriela Gonzalese

Jak to už u takových kreací bývá, šance na výrobu auta na obrázcích se limitně blíží nule. Přesto Mazda nevzdává snahu přinést světu sporťák větší, než je MX-5.

Podle posledních zvěstí, které přinesl web Jalopnik s odkazem na zdroj spojený s automobilkou Mazda, je v běhu vývoj sériového modelu z konceptu RX-Vision, který by měl být označený RX-9.

Navzdory tomu, že s označením RX byl vždy spojený Wankel, ale má v tomto modelu pracovat obyčejný řadový šestiválec, založený na stávající architektuře motorů SkyActiv.

Foto: Mazda

Mazda RX-7 gen. FD

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mazdy MX-5 Anniversary: Oranžový zázrak

Svět může být plný elektrických crossoverů, sdílených beztvarých přibližovadel a cápků s patentem na rozum, kteří vám budou dokola tvrdit, že auto nikdo vůbec...

Mazda slaví. Celé století jde vlastní cestou

Jedno z nejzajímavějších „obyčejných” aut na dnešním trhu staví firma, která byla založena jako výrobce umělého korku přesně před sto lety, 30. ledna 1920....

Výběr článků

Načítám