Hlavní obsah

Ostré SUV nedává smysl, tvrdí v Alfě Romeo a odmítají Stelvio ve verzi GTA

Novinky, laz

Poté, co Alfa Romeo uvedla ostrou verzi GTA pro sedan Giulia, se začalo spekulovat o rozšíření nejostřejší verze i na další modely včetně příbuzného SUV Stelvio. Alfa Romeo jde však překvapivě zcela proti proudu a takový vůz odmítá.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia GTA a GTAm

Článek

Ostrá SUV jsou kasa trhákem, který si dnes nenechá ujít snad žádná automobilka. I Alfa Romeo má své Stelvio QV s výkonem 510 koní, ovšem dále už podle slov šéfa marketingu automobilky nepůjde.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Stelvio QV

”Zkratka GTA je pro Alfu Romeo důležitá. Upřímně, o modelu Stelvio GTA jsme se bavili, ale jsme přesvědčeni, že by se nesetkal s očekáváním zákazníků,” řekl Fabio Migliavacca pro britský Autocar. ”Auto s tímto názvem musí být nejlepší na okruhu. S výše položeným těžištěm ve srovnání s Giulií by se nám to povedlo těžko,” dodal.

Podobný příběh s rozdílným koncem lze sledovat například u Mercedesu-AMG či BMW Motorsport. Ještě ostřejší varianty S a Competition se vozům jako GLC 63, respektive X3 M, nevyhnuly.

Alfa Romeo Giulia GTAm je nejdrsnější verzí italského sedanu, vzdá se i zadních sedaček

AutoMoto

Jméno GTA se do portfolia Alfy Romeo vrátilo ve dvou podobách, jako Giulia GTA a ještě extrémnější Giulia GTAm, která nemá ani zadní sedadla. Původní Giulia GTA byla představena v roce 1965 a návrat slavného označení se sešel s oslavami 110. výročí automobilky.

Alfa Romeo Stelvio QV na hoškovickém letištiVideo: Marek Bednář, Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám