Hlavní obsah

Škoda Fabia ukazuje interiér, nové logo modelu nepřehlédnete

Fabia nové generace se ukazuje na dalších designérských nákresech. Tentokrát dává nahlédnout do interiéru, kde zaujme podstatně zajímavějším ztvárněním než předchůdce.

Foto: Škoda Auto

Skica interiéru nové Škody Fabia

Článek

Čtvrtá generace městského hatchbacku z Mladé Boleslavi v interiéru nabídne několik novot.

Ve středové části se inspiruje u scaly, nabídne tedy velký displej infotainmentu s výdechy ventilace pod ním. Ovládání ventilace přitom na rozdíl od octavie zůstalo mechanické.

Škoda ukazuje novou fabii na designérských nákresech

AutoMoto

Dvouramenný volant a digitální přístrojový štít majitele nových škodovek rovněž nepřekvapí, ovšem aby se fabia zase tolik neschovávala, line se přes palubní desku volitelně barevná lišta s ambientním osvětlením, která přechází do kulatých bočních výdechů ventilace. Tento tvar je u značky v moderní historii netypický.

Foto: Škoda Auto

Nové logo modelu Fabia

Stejně jako velké nápisy s názvem modelu, které se objevují na palubní desce nad přístrojovým štítem coby designový prvek. Jedná se o nově stylizovaný nápis Fabia. I když na nákresu není příliš vidět, v reálu jej opravdu nelze přehlédnout, jak jsem se přesvědčil během prvních jízd s prototypy.

Za volantem nové Škody Fabia

Testy

Novinka bude uvnitř těžit z moderní platformy MQB A0, díky které dohání své koncernové sourozence. Co do velikosti spíše předhání, jedná se o jeden z největších vozů ve třídě. S délkou 4107 mm je ve srovnání s předchůdcem o 110 mm delší, rozvor náprav je prodloužen o 109 mm na hodnotu 2564.

Krom prostoru pro zadní cestující se tak zvětšil i zavazadelník, který bývá pro české motoristy tradičně zásadní i v tomto segmentu. Objem narostl o 50 litrů na 380 l.

Více automobilka prozradí až v úterý 4. května během večerní online premiéry.

Reklama

Související témata:

Související články

První Škoda Fabia mohla vypadat úplně jinak

První generace Škody Fabia nedávno oslavila 20 let od začátku prodeje. Jak vypadá, víme všichni. Co je ale známo méně, je, že taky mohla vypadat podstatně...

Výběr článků

Načítám