Hlavní obsah

Německá firma představila miniaturní elektromobil, věří jí i fotbalista Neymar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha o udržitelnost a příjemná jízda ve městě spolu s vizáží crossoveru jsou hlavními tématy nového miniaturního elektromobilu německé firmy e.Go, který se jmenuje e.wave X. Jeho cena ovšem není zrovna lidová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový elektromobil e.Go e.wave X představili v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Kdybychom jen tak nadhodili značku elektromobilů e.Go, asi by málokdo tušil, o čem je řeč. Fotbalistu Neymara ale zná kdekdo. Právě on je ambasadorem této malé německé automobilky, která čerstvě v Berlíně představila inovovanou verzi svého městského elektrovozítka e.Go Life.

Novinka se jmenuje e.wave X a je stylizovaná jako crossover, třebaže samozřejmě nemá žádné terénní ambice. Úplně k smíchu ale není - má čtyři sedadla, interiér vypadá aspoň trochu komfortně a má centrální dotykový displej. A konečně, s výkonem 109 koní to není hračka pro náctileté.

Foto: EFE, Reuters

Interiér elektromobilu e.Go e.wave X

Automobilka neuvádí kapacitu baterie, ale píše, že dojezd na jedno nabití je 240 km ve městě, což také není k zahození. Bohužel, nejrychlejší způsob nabíjení je 11kW AC přípojka, rychlonabíjení stejnosměrným proudem web výrobce nezmiňuje.

Podle webu golem.de chce firma prodávat auto, které je co nejvíc klimaticky neutrální. Proto se při výrobě používá co nejvíc udržitelných materiálů a řada dílů je recyklovatelných. Kolik si za to všechno firma účtuje? Nikoliv málo - v Německu vůz začíná na 24 990 eurech, což je 616 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám