Hlavní obsah

Srbská továrna Stellantisu bude vyrábět elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nabízení pouze elektrických aut pomůže značce Fiat i továrna v Kragujevaci, kde se mají od roku 2024 vyrábět právě elektromobily místo současného Fiatu 500L. Srbský prezident zmínil i vytvoření domácí sítě nabíječek.

Foto: Stellantis

Továrna Stellantisu v Kragujevaci

Článek

Továrna koncernu Stellantis v srbském městě Kragujevac, kde se kdysi vyráběly zastavy a která dnes produkuje Fiaty 500L, se stane výrobnou elektromobilů.

Šéf koncernu Stellantis Carlos Tavares a srbský prezident Aleksandar Vučić podepsali dohodu o investici 190 milionů eur (4,66 miliardy korun) do kragujevacké továrny. Elektromobily by odtud měly začít vyjíždět v roce 2024.

Foto: Stellantis

Výroba v továrně Stellantisu v Kragujevaci

Později by mohl přibýt ještě jeden elektrický model. Spekuluje se, že by to mohla být nová generace Fiatu Panda. Automobilka Fiat už dříve uvedla, že mezi roky 2025 a 2030 se její portfolio postupně stane plně elektrické.

V kragujevacké továrně má srbský stát 33procentní podíl. Podle Vučiće bude potřeba v souvislosti se začátkem produkce elektromobilů v Srbsku zvážit vytvoření sítě nabíjecích stanic, aby i místní zákazníci mohli snáze začít jezdit elektrickými auty.

Reklama

Související témata:

Související články

Ram láká na elektrický pick-up

Americká společnost Ram Trucks se pomalu připravuje na příchod svého prvního elektrického pick-upu. Vůz vytvoří konkurenci pro Ford F-150 Lightning...

Výběr článků

Načítám