Hlavní obsah

Nejostřejší Porsche Cayenne nemá jméno, ale rekord na Nürburgringu už ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche se chlubí rekordním časem na severní smyčce okruhu Nürburgring, nejsilnější varianta cayennu je nejrychlejším SUV na slavném okruhu.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne Coupé v nejsilnější variantě

Článek

Cayenne Coupé s dosud neznámým přízviskem zajel okruh přezdívaný „zelené peklo” v čase 7:38.925, čímž pokořil stávající rekord v segmentu SUV, který s časem 7:42.253 drželo příbuzné Audi RS Q8.

Čas byl zajetý za dohledu notáře a zaměstnanců dráhy, stále zamaskovaný vůz se od budoucího sériového kousku má lišit jen závodní sedačkou a rámem pro bezpečnost. Pneumatiky Pirelli P Zero Corsa obuté do 22 palcových disků mají být součástí výbavy.

Porsche vrcholnou verzi s dosud neupřesněným názvem představí ještě letos v rámci modernizace modelu Cayenne Coupé. Jeho dosud nejsilnější verze dorazí s vylepšeným motorem V8 s obsahem 4,0 litru a dvojitým přeplňováním. Vůz bude naladěn na výkon až 631 koňských sil, což z něj dělá nejsilnější cayenne v historii.

Oproti „standardní” verzi Turbo tak bude motor zesílen o 89 koní. Mimochodem, bude tak celkově o 39 koní silnější než ve zmíněném Audi RS Q8 a jen o 10 koní slabší než v případě Lamborghini Urus.

Test Audi RS Q8: Slovenská střela ohýbá fyziku

Testy

Němci uvádějí, že ačkoli se bude jednat o vrcholnou verzi cayenne, dosud nejsilnější varianta Turbo zůstane stále v prodeji. Nejsilnější varianta bude vyhrazena pro kupé verzi se sníženou střechou, klasické SUV se zřejmě netýká.

„Karoserie ve stylu kupé má své nesporné výhody. Je lehčí a má o něco nižší těžiště než běžné SUV. Naším záměrem je dodat nejen dosud nejsilnější, ale i nejsportovnější cayenne,“ uvedl serveru Autocar inženýr Rico Löscher, který je zodpovědný za vývoj vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám