Hlavní obsah

Bez křídla a s manuální převodovkou. Porsche představuje 911 GT3 Touring

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche pokračuje v úspěšné strategii minulé generace – nabízí ostrou verzi GT3 v elegantnějším balení bez obřího spoileru.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 Touring

Článek

Po představení verze GT3 aktuální generace stuttgartská automobilka uvádí i populární variantu GT3 Touring. Poprvé značka balíček Touring nabízela v roce 1973 pro Carreru RS, v roce 2017 se k označení elegantnější verze téměř závodního náčiní vrátila.

Jen o absenci zadního pevného spoileru, místo kterého je tu výsuvná elegantnější náhrada, to přitom ani tentokrát není.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 a 911 GT3 Touring (vpravo).

Na pohled elegantnější je touring i díky chromovému orámování oken nebo přednímu nárazníku, který je na rozdíl od „standardní” GT3 lakován kompletně do barvy vozu. Uvnitř najdete černou kůži a doplňky z hliníku.

Porsche konečně představilo 911 GT3, bez turba a s manuálem

AutoMoto

Za zadní nápravou zůstává stejný atmosféricky plněný šestiválec s protilehlými písty. Má zdvihový objem čtyři litry a výkon 375 kW, 510 koní, s omezovačem na 9000 otáčkách. Točivý moment činí 470 Nm. Je spárován s manuální převodovkou, což u dnešních supersportů začíná být vzácností, volitelně lze bez příplatku zvolit samočinné skříně PDK.

Balíček Touring lze objednat bez příplatku, což znamená, že je v Česku k mání od 4 606 000 korun stejně jako výchozí GT3.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám