Hlavní obsah

Nejostřejší Porsche Cayenne nemá jméno, ale rekord na Nürburgringu už ano

Porsche se chlubí rekordním časem na severní smyčce okruhu Nürburgring, nejsilnější varianta cayennu je nejrychlejším SUV na slavném okruhu.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne Coupé v nejsilnější variantě

Článek

Cayenne Coupé s dosud neznámým přízviskem zajel okruh přezdívaný „zelené peklo” v čase 7:38.925, čímž pokořil stávající rekord v segmentu SUV, který s časem 7:42.253 drželo příbuzné Audi RS Q8.

Čas byl zajetý za dohledu notáře a zaměstnanců dráhy, stále zamaskovaný vůz se od budoucího sériového kousku má lišit jen závodní sedačkou a rámem pro bezpečnost. Pneumatiky Pirelli P Zero Corsa obuté do 22 palcových disků mají být součástí výbavy.

Porsche vrcholnou verzi s dosud neupřesněným názvem představí ještě letos v rámci modernizace modelu Cayenne Coupé. Jeho dosud nejsilnější verze dorazí s vylepšeným motorem V8 s obsahem 4,0 litru a dvojitým přeplňováním. Vůz bude naladěn na výkon až 631 koňských sil, což z něj dělá nejsilnější cayenne v historii.

Oproti „standardní” verzi Turbo tak bude motor zesílen o 89 koní. Mimochodem, bude tak celkově o 39 koní silnější než ve zmíněném Audi RS Q8 a jen o 10 koní slabší než v případě Lamborghini Urus.

Test Audi RS Q8: Slovenská střela ohýbá fyziku

Testy

Němci uvádějí, že ačkoli se bude jednat o vrcholnou verzi cayenne, dosud nejsilnější varianta Turbo zůstane stále v prodeji. Nejsilnější varianta bude vyhrazena pro kupé verzi se sníženou střechou, klasické SUV se zřejmě netýká.

„Karoserie ve stylu kupé má své nesporné výhody. Je lehčí a má o něco nižší těžiště než běžné SUV. Naším záměrem je dodat nejen dosud nejsilnější, ale i nejsportovnější cayenne,“ uvedl serveru Autocar inženýr Rico Löscher, který je zodpovědný za vývoj vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám