Hlavní obsah

Nástupce Audi R8 má být elektrický. Kdy, je zatím ve hvězdách

Jestli bude příští generace Audi R8 elektromobilem, nebo jestli tento desetiválcový supersport nahradí něco jiného, ani kdy se tak stane, zatím není jasné. Elektrické to ale bude určitě.

Foto: Audi

Audi R8 V10 performance RWD

Článek

Úspěšný supersport Audi R8, který i v dnešní době nabízí desetiválcový motor bez přeplňování, se ve své současné generaci prodává od roku 2015. Jeho nástupce bude pohánět elektřina. Řekla to Linda Kurzová, šéfka produktového marketingu u Audi Sport, americkému internetovému magazínu Roadshow.

Po e-tronu GT včetně silné verze RS bude další výzvou Audi Sport „transformovat segment R, a ten bude plně elektrický. To je naším úkolem na nadcházející desetiletí,“ nechala se dále slyšet.

Test Audi RS e-tron GT: Budoucnost je tu

Testy

To neznamená, že Audi R8 dostane další generaci, která bude elektrická. Znamená to, že ať nahradí dnešní R8 jakékoliv auto, bude elektrické. Ovšem, kdy něco takového můžeme očekávat, není zatím jasné. O konci současné R8 se zatím spíš jen spekuluje, než že by měl nějaké konkrétní datum, a RS e-tron GT nemůže nahradit supersport s motorem uprostřed.

Kromě elektrifikace nejvyšších pater své nabídky plánuje Audi podle Kurzové uvést spoustu elektřiny i do modelů s označením RS. Do roku 2026 má 80 % modelů RS být nějakým způsobem elektrifikováno, což zahrnuje různé hybridy i ryze elektrická auta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám