Hlavní obsah

Morgan pokryje rám speciální edice zlatou

Tradiční automobilka „ze staré školy“ Morgan vydává výroční edici svého modelu Plus 4, který slaví už neuvěřitelných 70 let. K dostání bude s platinovou karoserií a rámem oděným do zlaté.

Foto: Morgan

Morgan Plus 4 v edici 70

Článek

Samozřejmě, mluvíme tu o barvě, a ne o skutečných drahých kovech, ovšem i tak vypadá legendární Morgan Plus 4 ve výroční edici 70 už na první ilustraci opravdu skvěle.

Ocelové šasi bude vyvedeno právě ve zlaté, zatímco karoserie bude platinová. Dojem budou pak dotvářet černé detaily. Jedná se o rozlučku s původními základy, na kterých automobilka své sportovní vozy staví 80 let.

Rus si postavil vlastní Teslu Cybertruck. Neznalé může zmást

AutoMoto

V interiéru bude mít výroční edice speciálně vyšívané opěrky hlavy potažené kůží, dřevěnou palubní desku a volant i koberečky ručně vyráběné právě pro výroční model.

V Morganu pro výroční edici upravili i motor, který bude mít výkon 182 koňských sil a rozhodně bude i dobře znít, protože je k němu napojený sportovní výfuk.

Britská automobilka se vzdá platformy, kterou používá přes 80 let

AutoMoto

Každý z dvaceti plánovaných kusů výroční edice Morganu bude mít speciálně vyrobený štítek odkazujících na 70. výročí modelu. Morgan navíc pomalu, ale jistě s výrobou modelu Plus 4 končí, a tak to budou i jedny z vůbec posledních vyrobených exemplářů na světě. Cena jednoho z nich se v přepočtu vyšplhá na sumu okolo 1,8 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Morgan končí s osmiválci

Emise dolehly i na tak starou a klasickou automobilovou značku, jakou je britský Morgan. Osmiválce končí. Co je nahradí? Už příští rok přijede něco jiného....

Výběr článků

Načítám