Hlavní obsah

Luxusní odnož Hyundai se chystá do Evropy, představila stylové kombi

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Genesis, luxusní odvětví jihokorejské automobilky Hyundai, oficiálně potvrzuje vstup na evropský trh. Jak se čekalo, společnost představila model G70 Shooting Brake. Jedná se o luxusní kombi pro ty nejnáročnější zákazníky.

Foto: Genesis

Genesis G70 Shooting Brake

Článek

Genesis svými kroky potvrzuje svá oficiální prohlášení z minulého týdne, kdy se vedení rozhodlo oznámit vstup na evropský trh. Model G70 Shooting Brake je toho jasným důkazem, kombík je určený speciálně pro zákazníky na starém kontinentu.

Luxusní odnož značky Hyundai představila další velké SUV

AutoMoto

Novinka z nabídky luxusní divize Hyundai vychází ze sedanu Genesis G70, který prošel faceliftem už v roce 2020. Auto má elegantní tvary. Designéři využili i takzvanou dvojí linii, která se vpředu projevuje oddělenými světlomety, stejně jako na zádi. Boku kombíku dominuje ostrá podlouhlá linka a nesmí chybět ani velká kola.

Vůz nabídne poměrně velký užitný prostor, verze Shooting Brake nabízí o 40 % větší zavazadlový prostor než sedan. Velikost auta vyšší střední třídy se ovšem příliš nezměnila, G70 SB je 4686 mm dlouhý, 1850 mm široký a má rozvor 2835 mm.

Foto: Genesis

Genesis G70 Shooting Brake

Co se interiéru týče, podle očekávaní je luxusní a prostorný. Vévodí mu samostatně stojící obrazovka infotainmentu. Podle oficiálních snímků bude mít auto také sportovně laděná sedadla z prošívané kůže a doplňky z broušeného hliníku.

Test Hyundai Santa Fe Hybrid po faceliftu: Opravdu důkladná modernizace

Testy

Velkou neznámou jsou zatím všechny motorizace auta, protože o nich v oficiálních informacích od automobilky nejsou žádné zmínky. Lze vycházet z toho, že sedan lze pořídit se čtyrválcovým motorem 2,0 T-GDI s 255 koňmi, turbodieselem 2,2 litru CRDi s výkonem 202 koní a nejsilnějším motorem 3,3 litru V6 T-GDI s výkonem 372 koňských sil.

Foto: Genesis

Genesis G70 Shooting Brake

Genesis oznámil, že pro něj bude model G70 Shooting Brake klíčovým modelem pro evropský trh. Na něj by pak mělo auto dorazit na začátku roku 2022. V Evropě se nicméně budou dát koupit i další modely, třeba limuzína G80 a velké SUV GV80.

Foto: Genesis

Genesis G70 Shooting Brake

První prodejci vozidel značky Genesis by se měli začít brzy objevovat ve Velké Británii, Švýcarsku a Německu. České republika pravděpodobně přijde na řadu později v roce 2022 či na začátku roku 2023. Postupem času by se do Evropy měly dostat i elektromobily jihokorejského giganta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám