Hlavní obsah

Nové ostré hatchbacky od Hyundai mají baťovské ceny pro český trh

Hyundai i20 N a i30 N se oficiálně začínají prodávat na českém trhu za bez desetikoruny 600, resp. 700 tisíc korun. Oba vozy můžou mít samosvorný diferenciál, ovšem za příplatek.

Foto: Hyundai

Hyundai i20 N

Článek

Automobilka Hyundai oficiálně uvádí na český trh ostré hatchbacky i20 N a i30 N. Ten první vůbec poprvé, ten druhý v modernizované variantě.

Menší i20 N startuje na 599 990 korunách, za což zákazníci dostanou především benzínovou přeplňovanou šestnáctistovku o výkonu 204 koní, spárovanou s manuálním šestikvaltem. Hodí se také sportovní sedačky s integrovanou opěrkou hlavy, sportovní pirellky P Zero, přední brzdové kotouče o průměru 320 mm nebo „18” kola. Ve výbavě je také automatická klimatizace nebo vyhřívání předních sedadel.

Korejci se pouští mezi malé ostré hatchbacky, Hyundai představuje i20 N

AutoMoto

Paket N Premium k tomu přihodí několik různých jízdních asistentů, parkovací senzory, vyhřívání i zadních sedadel nebo lepší audiosystém, ale hlavně mechanický samosvorný diferenciál. Přijde na 80 tisíc korun.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 N po faceliftu

Větší i30 N po faceliftu, který se vyrábí ve slezských Nošovicích, je možné mít jako hatchback či elegantnější fastback. Standardem, který přijde na 699 990 korun, je dvoulitr o 250 koních a šestistupňový manuál; fastback se stejnou technikou dostanete o 20 tisíc korun dráž.

Hyundai i30 N má po faceliftu ostřejší výraz a dvouspojkovou převodovku

AutoMoto

Standardní výbava obsahuje kromě sportovních sedaček s vyhříváním také sportovní michelinky, parkovací senzory a kameru, částečně digitální přístrojový štít, navigaci nebo armádu jízdních asistentů.

Řidičské nadšence bude zajímat verze N Performance za 70 tisíc navíc, která přidává 30 koní a hlavně elektronicky řízený samosvorný diferenciál, větší brzdy, lepší torzní tuhost díky výztuze v kufru nebo elektronicky nastavitelné tlumiče. K němu je možné pořídit i osmistupňovou dvouspojkovou převodovku za dalších 50 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám