Hlavní obsah

Letadla v Boloni navádí nové lamborghini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka pokračuje ve spolupráci s domácím boloňským letištěm, na kterém už tradičně letadla navádí lamborghini.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Evo na letišti v Boloni.

Článek

Novým přírůstkem do flotily služebních vozů personálu letiště v Boloni je Lamborghini Huracán Evo. Navádět letadla během pojíždění zde bude do ledna 2022.

Speciální oddělení automobilky vůz pro tyto účely řádně upravilo. Matně zelený lak Verde Turbine doplňují oranžové prvky a nápis „follow me in our beautiful Italy“, tedy „následuj mě v naší krásné Itálii“, který je rozšířeným heslem pro vozy tohoto typu. Nechybí ani majáky či anténa pro propojení s řídící věží.

Indický mechanik si chtěl postavit lamborghini. Výsledek je bizarní

AutoMoto

Po technické stránce vůz zůstává sériový. U verze Evo, která je předloňským faceliftem, je podstatný motor, který byl posílen. Stále tu je atmosféricky plněný desetiválec do V. Stále má zdvihový objem 5,2 litru.

Hodnoty výkonu a točivého momentu, tedy 630 koňských sil a 600 newtonmetrů, však odpovídají hardcore verzi Performante, která se objevila před faceliftem. Díky vyššímu výkonu nyní i standardní varianta zvládne stovku pod tři sekundy, za 2,9. To je o tři desetiny lepší hodnota.

Lamborghini Huracán může být ještě drsnější, verze STO se inspiruje na okruzích

AutoMoto

Takových čísel ale ve své službě tohle auto určitě dosahovat nebude, letadla a tedy i vozy určené k navádění se po letišti pohybují rychlostí maximálně přibližně 50 km/h.

Letiště Gugliema Marconiho v Boloni má jednu ranvej, malý terminál a v loňském roce odbavilo asi 8,5 milionu cestujících, zhruba polovinu oproti letišti v pražské Ruzyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám