Hlavní obsah

Kupé s přídí off-roadu. Mercedes chystá koncept ve spolupráci s americkým rapperem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská automobilka Mercedes-Benz oznámila spolupráci s americkým rapperem, který vystupuje pod pseudonymem will.i.am. Vznikne tak netradiční koncept, který je zatím k vidění na potemnělých upoutávkách.

Foto: Mercedes-Benz

Chystaný koncept Mercedesu-AMG

Článek

Rapper a skladatel will.i.am je členem a spoluzakladatelem skupiny The Black Eyed Peas, nově ale bude mít i své dílo v automobilovém průmyslu. Dosud nepojmenovanou studii automobilu ve spolupráci s ním přichystal Mercedes-AMG.

Premiéra se chystá na 5. května, ovšem už nyní je jasné, že vzbudí rozruch. Podle dosud publikovaných zastřených snímků máme čekat cosi jako velké luxusní gran turismo se zádí čtydveřového kupé AMG GT a přídí terénní třídy G.

Oficiální stránka umělce uvádí, že nejmenované vozidlo „pomůže financovat inženýrské programy pro školy, které připraví naši mládež na technologický zítřek“. To napovídá, že by mohla být uspořádána aukce, přičemž výtěžek by byl přesměrován na dobrou věc.

Maybach představuje koncept pouštního kupé. Navrhl jej nedávno zesnulý Virgil Abloh

AutoMoto

Divoce tvarované kupé přijede v závěsu za dalším odvážným počinem, zvaným Project Maybach. Unikátní vůz byl odhalen v prosinci 2021, vznikl ve spolupráci se zesnulým módním návrhářem Virgilem Ablohem. Bylo to také kupé s hranatou přídí, ale s terénními prvky, jako jsou terénní pneumatiky, obložení karoserie a zvýšená světlá výška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám