Hlavní obsah

Kiu Stinger může čekat elektrifikace, možná i totální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modernizovaná Kia Stinger dostane podle slov šéfdesignéra nová světla a pár dalších detailů. Stran příští generace nebyl konkrétní, naznačoval však elektrifikaci. Už podruhé někdo z automobilky Kia hovořil tímto směrem.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Současná Kia Stinger GT

Článek

Kia Stinger se v roce 2017 objevila jako svěží vánek v nabídce automobilky, která se do té doby specializovala na užitnou hodnotu a praktičnost svých aut. Nebyla první zadokolkou v současné nabídce značky, ale osmiválcovou K900 Kia v Evropě neprodává.

Kia Stinger GT v testu: Jak se buduje image

AutoMoto

Pro rok 2021 má Stinger být modernizován a podle designového šéfa značky Karima Habiba přijde vůz velmi brzy. „Chtěli jsme jen vylepšit některé věci. Když se zamyslíte nad světly - na autě, které je pro nás vlajkovou lodí - chtěli jsme zajistit, že budeme mít po stránce světel tu nejlepší technologii,” řekl britskému magazínu Top Gear.

Kromě toho má být vůz drobně pozměněn po stránce designu; dohromady to zní, že prostě dostaneme klasický facelift. Fanoušky ale zajímá zejména to, co bude dál, po faceliftu první a zatím jediné generace. Už na podzim 2018 se totiž hovořilo o tom, že Stinger nemusí dostat další generaci.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Současná Kia Stinger GT

„Doufám, že duch Stingeru zůstane v jádru značky Kia, i když se značka změní. Technologie se posunuje k elektromobilům a jak se svět s hladem po těchto autech mění, koncept se asi musí také vyvíjet,” nejasně odpovídá Habib.

„Nicméně sportovní, dostupná a krásná skulptura - to jsou věci, které věřím, že v rámci značky musí žít dál,” dodává.

Můžeme to brát jako náznak, že příští generace Stingeru bude elektrická, nebo alespoň hybridní? O takové možnosti hovořil Gregory Guillaume z designového studia značky v Německu už na podzim loňského roku. Ovšem, pokud se něco takového skutečně chystá, nikdo z automobilky to dozajista nesmí veřejně potvrdit, alespoň prozatím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám