Hlavní obsah

Kia představuje obří SUV Mohave, logo automobilky mu chybí

Novinky, fra

Značka Kia má v plánu vytvořit širokou flotilu SUV, které budou mít cílení na různé sektory světa. Jedním z nich by měl být i luxusní koráb Mohave. Jeho první dvě fotky už firma ukázala na svém facebookovém profilu.

Foto: Kia

Kia Mohave

Článek

V březnu tohoto roku jsme vám představili koncepty značky Kia z autosalonu v jihokorejském Soulu. Jedním z nich byl model Kia Mohave Masterpiece. Velké SUV, které neslo zajímavou masku chladiče a hlavně neotřelé světlomety, hlavně však znak, který zcela postrádal jakoukoli příbuznost ke klasickému znaku značky Kia.

Foto: Kia

Kia Mohave

A uběhlo pár měsíců a je tu oficiální fotografie značky k tomuto autu v sériovém stavu. Sice zcela bez komentářů a specifikací, jen s hashtagem #Mohave_The_Master, ale to neznamená, že nás to zajímat nemusí. Musí. Mohave na fotografiích je totiž téměř skoro stejné jako koncept.

Nový je nárazník a zadní žebrování masky chladiče. Jiná jsou zrcátka nebo ližiny na střeše. Ale třeba záď s nápisem Mohave mezi pruhovanými světly zůstala zcela beze změny. Opět nejvíc upozorňujeme na to, že na autě nenajdete logo Kia, ale jen znak s nápisem Mohave.

Foto: Kia (5x)

Kia Mohave Masterpiece

Novinka by měla mít pod kapotou třílitrový šestiválec. Jenže je tu ještě otázka, co bude s ekologickými předpisy? Bude mít auto nějakou třeba hybridní verzi? To se dle spekulací jeví jako pravděpodobné.

Dnes už v USA nabízí značka podobně velký model Telluride a v Číně se zase bez ekologického pohonu uchytit nemůže. Kam tedy auto půjde? Jihokorejský trh je sice velký, ale tak velký, aby se auto vyplatilo být nemusí. A tak můžeme doufat, že třeba se jednou dočká i Evropa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám