Hlavní obsah

Je tohle nové BMW M4? Místo bobra připomíná vepře

Kontroverzní design nového BMW řady 4 dříve nebo později dostane další kapitolu v podobě ostrého M4. Podle fotografie, která se objevila na Twitteru, bude M4 rozdělovat fanoušky přinejmenším stejně jako již představená civilní verze.

Foto: BMW

Kontroverzní přední maska BMW řady 4

Článek

Když se před pár dny představilo nové BMW řady 4, málokoho nechal jeho vzhled chladným, a to kvůli kontroverzním „ledvinkám“ – ve skutečnosti spíš bobřím zubům – na přídi. Ukradly si veškerou pozornost, přestože zbytek auta je nesmírně elegantní, ale dá se to pochopit  –když vidíte novou „čtyřku“ zepředu, na masku chladiče se nejde nedívat.

Na twitterovém účtu webu Bimmerpost, běžně velmi dobrém zdroji informací o automobilce BMW, se objevila fotografie, která údajně ukazuje model M4, dosud nepředstavenou vrcholnou variantu novinky.

BMW představuje nové kupé řady 4, včetně obřích ledvinek

AutoMoto

Bobří zuby jsou celé černé spolu se zbytkem předního nárazníku a v kombinaci s tmavošedou barvou už nebijí do očí tak moc. Přesto jsou stále po vzhledové stránce naprosto dominantní a zbytek auta zaniká.

Musíte se ale na fotografii chvíli dívat, abyste začali vnímat i něco jiného. Nevyhnutelně vám padnou oči na tlamu, která se táhne přes celou šířku nárazníku – a přídi auta dodává poněkud prasečí vzezření.

Odhlédneme-li od pravděpodobné budoucí reality, najdeme i modrou ilustraci, a to u maďarského designéra X-Tomiho. Ten místo obří tlamy pod ledvinkami zachoval podstatně decentnější „úsměv“ a pro přístup vzduchu navrhl veliké otvory po stranách.

Tento designér ale samozřejmě není s automobilkou BMW žádným způsobem spojen a je tedy pravděpodobnější, že M4 bude vypadat jako ono zatím neznámé tmavošedé auto.

Anketa

Která verze BMW M4 by se vám líbila více?
Ta na fotce u tmavošedého vozu
9,3 %
Ilustrace X-Tomiho
12,7 %
Obě
4 %
Ani jedna
74 %
Celkem hlasovalo 4125 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám