Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe jako pouštní speciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai už jednou vytáhl speciálně upravený model Santa Fe do Antarktidy. Na letošní výstavě SEMA pak představil druhou verzi. Ta není určená do zimy, ale naopak do pekelného vedra pouště.

Hyundai Rockstar Energy Moab ConceptVideo: Hyundai

 
Článek

Hyundai Santa Fe v téhle úpravě má drsné i jméno: Rockstar Energy Moab Concept. Je to prostě pořádně opravené SUV, aby přežilo nejdrsnější podmínky v rozpálených pouštních dunách, na skaliskách, i v mrazivých nocích.

Největší úpravy potkaly podvozek. Tam nezůstal prakticky kámen na kameni. Změněny byly nápravy, pružení (od firmy King) i brzdy. Ty jsou například šestipístkové vpředu a čtyřpístkové vzadu. Auto pak stojí na speciálních terénních obřích pneumatikách Mickey Thompson Baja MTZ 35x12.50R17.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe Rockstar Energy Moab Concept

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe Rockstar Energy Moab Concept

Ovšem ani pod kapotou nenajdete to, co tu je obvykle. Žádný diesel nebo něco podobného. Nasadili sem nestandardní dvoulitrový zážehový čtyřválec o výkonu 176 kW (240 koní). Ten v nabídce vozu opravdu nenajdete. A když ho tam už dávali, vyměnili všechny rozvody, sání (AEM), výfuk (Magnaflow), a hlavně zvětšili chlazení (Mishimoto).

Samozřejmě že auto získalo i drsnější vzhled. Nutná je instalace ochranného rámu, střešního nosiče, světelné rampy apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám