Hlavní obsah

Hyundai a Apple? Část vedení automobilky se má obávat ztráty dobré pověsti

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení jihokorejské automobilky Hyundai se údajně obává, že užší spolupráce s technologickým gigantem Apple může poškodit pověst značky. Informaci přinesl server Reuters s tím, že má část z kormidelníků automobilky strach i o některé své budoucí plány.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai Kona Electric

Článek

Hyundai se stal nedávno předmětem zajímavých spekulací, které měly co do činění s americkou technologickou firmou Apple. Ta už několik let pracuje na vlastním automobilu, jeho výrobu ale údajně svěří jiné, zkušenější firmě. A v užším výběru je podle některých zdrojů i Hyundai.

Automobilka Hyundai jedná o spolupráci s Applem

AutoMoto

Informační server Reuters uvádí, že od roku 2018 prý mezi nejužším vedením obou obřích firem probíhají jednání a nejvhodnějším místem pro výrobu se prý jeví automobilový závod sesterské společnosti Kia v americké Georgii. Jsou tu ale i další informace.

Někteří nejvyšší představitelé firmy se totiž údajně obávají, že pokud by pro Apple skutečně automobil vyrobili, začal by je technologický svět vnímat jako výrobce cizích produktů, což by mohlo firmě značně uškodit. Někteří členové mají strach o renomé a prestiž firmy. Apple totiž údajně uvažuje i o tom, že si různé části auta nechá vyrobit u různých firem. A s tím by se Hyundai mohl srovnávat ještě hůře.

Hyundai poodhaluje nový crossover Bayon

AutoMoto

Konglomerát Hyundai je druhou největší technologickou firmou v pokrokové Jižní Koreji. Dlouhodobě se přitom snaží působit samostatně, využívá své celosvětové dopravy i vlastní ocel, což je velmi neobvyklé.

Reklama

Související články

Musk chtěl prodat Teslu firmě Apple

Šéf výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v minulosti uvažoval o prodeji tohoto podniku technologické firmě Apple. Šéf Applu Tim Cook však o takovéto možnosti...

Výběr článků

Načítám