Hlavní obsah

Grafik ukázal Rolls-Royce v roli supersportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní Rolls-Royce neexistuje, ale když už by existovat měl, podle nezávislého designéra by mohl vypadat právě takto. Snoubí eleganci a působivost rollsů s agresivním klínovitým profilem auta s motorem uprostřed.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce (Ilustrační foto)

Článek

Pro značku Rolls-Royce je „sportovnost” skoro až sprosté slovo, a to tak moc, že u ní nenajdete nejen sportovní verze aut, ba dokonce ani sportovní jízdní režim. Přesto si designér Rain Prisk neodpustil studii na téma „co by kdyby” a výsledek je skutečně pozoruhodný.

Ilustrace ukazuje, že supersport nepotřebuje šílená křídla a divoký design, aby byl působivý a svým způsobem i hrozivý. Takový výraz dodávají přídi tenká světla a nízká verze masky chladiče, kterou vídáme na skutečných rollsech.

Za zmínku stojí také velká chromová ploutev ukrývající ustupující zadní okénka a otvory pro nasávání vzduchu. A také kola s „plovoucími” logy Rolls-Royce ve středech.

Nebeským autem do pekla. Rolls-Roycem Dawn na výletě po Čechách

AutoMoto

Z proporcí vozu je jasné, že designér má na mysli auto s motorem uprostřed; dvanáctiválec od BMW, pohánějící skutečné vozy Rolls-Royce, se zdá být jasnou volbou. Zbytek pohonného ústrojí by však jistě musel být upraven.

Záď auta bohužel nevidíme a není tedy jasné, zda by tu bylo zadní okno, odhalující motor, anebo zda by motor byl zčásti vystaven beze skla, jako např. u vozu Bugatti Chiron.

Je krajně nepravděpodobné, ba přímo nereálné, že se takovéhle auto někdy dostane do výroby. Přitom by mohlo být alternativou k Bentley Continental GT, ovšem s motorem uprostřed a větší dávkou komfortu, jak je u Rolls-Royce obvyklé. A tenhle design by na silnicích jistě budil obdiv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám