Hlavní obsah

Genesis představuje koncept X Speedium Coupe coby designovou budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elegantní elektrické kupé X Speedium, které značka Genesis přivezla na newyorský autosalon, ukazuje budoucnost designu. Zda z něj však vzejde produkční model, zatím není známo.

Foto: Genesis

Koncept Genesis X Speedium Coupe

Článek

Pokud vám mezi elektromobily chybí kupé, nejste sami - a značka Genesis pro vás má koncept kupé X Speedium. Odhalila ho na newyorském autosalonu jako předzvěst designu budoucích elektromobilů značky.

Foto: Genesis

Koncept Genesis X Speedium Coupe

Podle automobilky vznikl z volného designového cvičení v rámci firmy a pořád se drží designového jazyka současných modelů, ale je v něm poněkud progresivnější. To je asi nejvíce vidět na přídi, která obřím trojúhelníkem trochu připomíná seriál Hra na oliheň.

Jeho linky jsou protažené na strany a až za přední kola, vměstnaná do muskulaturních blatníků. Zadní jsou na tom stejně a mezi nimi vidíme zcela hladké dveře bez viditelné kliky. I zrcátka jsou jen nenápadné kamery.

Foto: Genesis

Koncept Genesis X Speedium Coupe

Boky však ozvláštňuje dvojitá „hokejka“ v oknech. Mimochodem, vypadá to, jako by designéři chtěli dát cestujícím na případných zadních sedadlech co nejvíce místa nad hlavou, ale z proporcí vozu je jasné, že jinak se dozadu nikdo pořádně nevejde.

Neméně zajímavá je záď vozu, ozvláštněná spoilerem ve tvaru kachního ocasu, který připomene Porsche 911 a také modely německé značky Wiesmann.

Foto: Genesis

Koncept Genesis X Speedium Coupe

Automobilka se však nepodělila o obrázky interiéru a neřekla ani, zda máme někdy v budoucnu očekávat produkční model založený na tomto konceptu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám