Hlavní obsah

Fiat chystá kabriolet z crossoveru 500X

Novinky, Daniel Havlina

Fiat přijde ještě letos se otevřenou verzí crossoveru 500X. Serveru Automotive News Europe to potvrdili zástupci automobilky.

Foto: Fiat

Fiat 500X Sport

Článek

Crossover 500X si jako kabriolet v rámci šetření zachová platformu a další důležité součástky, inženýři tak museli vymyslet pouze způsob, jak z crossoveru udělat kabriolet.

Podle Automotive News bude 500X ve formě kabrioletu běžným crossoverem, dokonce netradičně se čtyřmi dveřmi. Má mít elektricky sklopnou látkovou střechu a prosklené zadní okno.

Zatím není jasné, jestli půjde o skutečný kabriolet bez sloupků, nebo jestli Fiat vykročí podobnou cestou jako v případě otevřeného hatchbacku 500C minulé generace. U něj se stahovala pouze horní část střechy, sloupky zůstávaly zachovány.

Foto: Fiat

Fiat 500C

Konkurenci na trhu najde především ve Volkswagenu T- Roc Cabriolet. Vůz by měl dorazit v druhé polovině roku 2021.

Model 500X by se měl do konce tohoto roku stále vyrábět v závodě FCA v Melfi s mild-hybridní technologií, které adoptovala faceliftovaná verze kvůli přísným emisním regulím. Mluví se i o tom, že by malý italský crossover dostal silnější verzi od továrního úpravce Abarth. Nic takového ovšem Fiat nepotvrdil, a tak zůstává ostrý model 500X jen snem fanoušků Fiatu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám