Hlavní obsah

Elektrický obr na uniklých snímcích. Je tohle Mercedes-Benz EQS SUV?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší elektrické SUV od Mercedesu se patrně dostalo na svět o týden dřív, než mělo. Je velké a nese jednoznačné poznávací znaky elektromobilů značky.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS (Ilustrační foto)

Článek

Automobilka Mercedes-Benz dosud jen poodhalila chystaný elektromobil EQS SUV několika fotografiemi interiéru, zvenčí vůz zatím neukázala. Je však možné, že díky instagramovému účtu Coche Spias, který je dobrým zdrojem podobných špionážních a uniklých fotografií, už svět jeho podobu poznal.

První dvě fotografie ukazují zatím nikde neviděné SUV Mercedesu, které nese jasné znaky elektromobilů EQ. Velkým vodítkem jsou také cedulky s nápisem EQS SUV v místech pro registrační značky. Ač to automobilka jistě nepotvrdí, s největší pravděpodobností se tedy díváme na nové EQS SUV.

Tento model je pro třídu GLS to, co je pro třídu S model EQS. Je to tedy vrchol elektrických SUV značky Mercedes-Benz. Už z dřívějška víme, že druhá řada sedadel je elektricky nastavitelná a že uvnitř může být ještě třetí řada.

Sedmimístný elektrický obr s obrazovkou přes celý interiér. Mercedes poodhaluje EQS SUV

AutoMoto

Co ale zatím známo není, jsou varianty pohonu. Některé dostupné informace hovoří o baterii o kapacitě 180 kWh a pohonu všech kol v základní výbavě s tím, že verze 580 by měla mít 507 koní a 854 Nm.

Jak tomu bude ve skutečnosti, se dozvíme už 19. dubna, kdy má být vůz kompletně odhalen.

Reklama

Související články

Česko má nový rekord dojezdu elektromobilu

Přesně 852,9 km na jedno nabití zvládla česká posádka za volantem Mercedesu EQS a stanovila tak rekord dojezdu elektromobilu v České republice. Pokus probíhal...

Výběr článků

Načítám