Hlavní obsah

Elektrický crossover s rysy Fordu Mustang byl poodhalen na sněhu. Přijede příští rok

Ford poprvé ukázal fotky auta, které řada fanoušků bude těžce snášet - elektrický crossover, inspirovaný legendárním modelem Mustang. Zatím je silně maskovaný, ale zhruba za rok by měl být na silnicích.

Foto: Ford

Pod maskováním se skrývá elektrický crossover Fordu, inspirovaný Mustangem.

Článek

Představili byste si v tomhle maskovaném SUV cokoliv, co by mohlo připomínat Ford Mustang? S gigantickými blinkry v nárazníku a velmi vysoko položenou hranou kapoty? Pokud ne, Ford do doby oficiální premiéry zatím bezejmenného crossoveru jistě přijde na způsob, jak v tiskové zprávě vysvětlit opak.

Podle některých zdrojů se už v letošním roce, a to na losangeleském autosalonu koncem listopadu, dočkáme odhalení buď prototypu, anebo rovnou hotového auta. Na trh by novinka měla být vypuštěna někdy na podzim roku 2020.

Foto: Ford

Testování na sněhu zajišťuje, aby i jako elektromobil byl tento zatím bezejmenný crossover bezpečně použitelný za každého počasí.

Po stránce technických specifikací se toho zatím moc neví, hovoří se ale o dojezdu nejméně 300 mil, tedy 483 kilometrů. A zároveň má být crossover rychlý: „Pokud chcete zachytit duch Mustangu, musíte být rychlí,” cituje automobilku web Carscoops.

Ford se u této příležitosti také snaží zbořit některé mýty, např. že elektrická auta nejsou bezpečná v zimě. Elektromobil by si do náročného počasí vybralo jen 19 % Američanů. K tahání přívěsů by ho zvolilo jen 13 % dotazovaných.

Foto: Ford

Přinejmenším poodhalení bychom se měli dočkat ještě letos.

Co je ale zarážející, podle výzkumu věří 42 % Američanů, že elektrická auta stále vyžadují benzín. To samozřejmě nemůže být dále od pravdy, pokud se bavíme o bateriových elektromobilech, nikoliv o plug-in hybridech.

Reklama

Výběr článků

Načítám