Hlavní obsah

Dodge se vrhá do elektromobility, muscle car budoucnosti ukáže už příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může existovat muscle car bez bublání mnohalitrového osmiválce? Podle Dodge ano a už příští rok ukáže koncept, jak by takové auto mohlo vypadat. Produkční formy by měl vůz nabýt o dva roky později.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Demon (Ilustrační foto)

Článek

Naplní-li se vize EU a podobných organizací, za několik málo desítek let budeme všichni jezdit elektromobily. Proto budou muset existovat i elektrické muscle cars. Automobilka Dodge si toho je vědoma už delší dobu, takže se včas pustila do přípravy muscle caru budoucnosti – a příští rok ho odhalí.

Sice zatím ve formě konceptu, ale i tak to bude první krok do doby, na kterou se příznivci bublajících osmiválců s ječícími kompresory asi zrovna netěší – leda proto, že se dá očekávat menší pokles hodnoty posledních generací muscle cars se spalovacími osmiválci, ne-li její růst. V produkční model by se koncept měl přetavit zhruba do dvou let.

Nejrychlejší dodge v historii má být elektromobilem, chce překonat Teslu

AutoMoto

To všechno odhalil Tim Kuniskis, šéf značky Dodge, zpravodajskému webu Automotive News. Také řekl, že v posledním čtvrtletí letošního roku značka odhalí své plány na elektrifikaci a že během příštího roku do své nabídky zařadí první plug-in hybrid.

„Doufáme, že přitáhneme i jiný typ zákazníků a zároveň si udržíme ty zákazníky, které máme nyní. To je pro nás velmi důležité, a to je důvod, proč se chceme příští rok vytasit s konceptem a vysvětlit lidem, co přesně uděláme. Když se trh posune do elektromobility, chceme lidem vysvětlit, že u Dodge mají muscle cars prioritu,” nechal se slyšet Kuniskis. A dodal, že šéf Stellantisu Carlos Tavares je elektrickému muscle caru nakloněn.

Anketa

Může podle vás muscle car existovat bez burácejícího osmiválce?
Ano, svaly nemusí být benzínové
14,2 %
Nevím/Je mi to jedno
1,7 %
Ne, nejde o sílu, jde o zážitky
84,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 288 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám