Hlavní obsah

Do čela Sdružení autoprůmyslu se vrací Martin Jahn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým prezidentem Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) byl zvolen člen představenstva Škody Auto Martin Jahn (51). Do funkce se vrací po pěti letech. Vystřídal exčlena představenstva Škody Bohdana Wojnara. Jahn zastával funkci prezidenta AutoSAP v letech 2009 až 2016.

Foto: Škoda Auto

Martin Jahn

Článek

Členové sdružení ve volbě rovněž potvrdili nový čtyřletý mandát pro členy představenstva, jednatele Agados Petra Ostrého a prokuristu TÜV Süd Jiřího Sochu a členy dozorčí rady Iva Juřičku z Ferony a jednatele Rework Tomáše Pavlíka.

„Autoprůmysl je v důsledku pandemie covidu-19 a z ní plynoucího narušení dodavatelských řetězců včetně nedostatku čipů už téměř dva roky v hluboké operativní krizi. Zároveň je před námi výzva v podobě transformace na čistou mobilitu,” uvedl Jahn.

Tuzemský automobilový průmysl podle něj musí také reagovat na požadavky dekarbonizace výroby, digitalizace a dalších trendů.

Do představenstva Škody Auto usedne první žena, vrací se také Martin Jahn

AutoMoto

Jahn působil v letech 1999 až 2004 jako generální ředitel agentury CzechInvest, v letech 2004 až 2005 byl místopředsedou vlády pro ekonomiku. V roce 2006 nastoupil do Škody Auto, kde byl členem představenstva za oblast řízení lidských zdrojů. Po dvou letech odešel do Moskvy na post výkonného ředitele společnosti VW Group NSC. Následně přešel do VW v Německu, kde měl na starosti řízení celosvětových firemních prodejů.

V roce 2016 se přestěhoval do čínského Čchangčchunu, kde převzal pozici výkonného viceprezidenta pro prodej a marketing a výkonného ředitele značky Volkswagen v partnerské společnosti Volkswagenu s čínskou automobilkou FAW. Od března letošního roku je členem představenstva Škody Auto pro prodej a marketing.

Kvůli nedostatku čipů vyrobíme letos o čtvrt milionu vozů méně, odhaduje Škoda Auto

Ekonomika

Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) je dobrovolné sdružení společností zapojených do výrobního řetězce automobilového průmyslu České republiky. Sdružuje také výzkumné instituce, školy a další subjekty, které mají zájem aktivně přispívat k rozvoji českého automobilového průmyslu. Sdružení, které vzniklo v roce 1989, má nyní více než 140 členů.

Reklama

Výběr článků

Načítám