Hlavní obsah

Dacia má nové logo

Poté, co se nové logo rumunské automobilky poprvé objevilo na konceptu Bigster, je podoba vizuální identity značky potvrzena oficiálně. Zkrácenou podobu tvoří písmena D a C.

Foto: Dacia

Nové logo Dacia

Článek

Dacia oficiálně přichází s novou značkovou identitou. V příštím roce se na prvních modelech objeví nové logo složené z písmen D a C, stejný font používá i kompletní název.

Dacia se změnou loga rovněž dává sbohem typické modré, používat bude v propagačních a dalších materiálech zejména odstíny zelené a hnědé, ale i pískové či oranžové. Rovněž prodejci své showroomy v příštím roce převlečou do nového vzhledu.

Foto: Dacia

Srovnání dosavadního loga a nového ztvárnění na konceptu Dacia Bigster.

Spekuluje se o tom, že nové logo už by mohla nosit zmodernizovaná verze populárního SUV Duster, která se má představit ještě v letošním roce a pokračovat v nově nastoleném designovém jazyku automobilky, který nosí modely Sandero a Logan nové generace.

Podle dřívějších informací francouzského webu L'argus má nové logo přijít již určitě na novém modelu, který bude náhradou za současný Logan MCV a Lodgy. Novinku Francouzi očekávají na podzim 2021 se startem prodejů zkraje roku následujícího.

V roce 2024 chce značka vstoupit i do segmentu C, tedy plnohodnotné nižší střední třídy, a to právě s dosud největším SUV v nabídce, které bude vycházet ze zmiňovaného konceptu Bigster.

Foto: Dacia

Nové logo Dacia

Anketa

Líbí se vám nové logo Dacie?
Ano
82,2 %
Ne
17,8 %
Celkem hlasovalo 8525 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Dacie Sandero Stepway: Venkovský světák

Dacia Sandero ve třetí generaci o pořádný kus dospěla a třebaže stále stojí relativně málo peněz a na některých místech je znát šetření, není laciná tam, kde...

Výběr článků

Načítám