Hlavní obsah

Nová Dacia Logan má ceny pro český trh, v nabídce je pouze na LPG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dacia začala přijímat objednávky na nový model Logan a s tím zveřejnila i ceník, který začíná na 274 900 korunách. Vypadá to jako velký nárůst oproti sanderu, ale se stejnou výbavou a pohonem je logan levnější. K mání je pouze s pohonem na LPG, čistě benzínová varianta v ceníku není.

Foto: Dacia

Dacia Logan

Článek

Novou Dacii Sandero můžeme směle označit za jedno z nejlevnějších aut na českém trhu. O jejím tříprostorovém sourozenci Loganu to tak úplně neplatí, třebaže jeho základní cena je stále velmi nízká – 274 900 korun.

Čtyřicetitisícové navýšení jde ovšem na vrub výbavě – logan je v oficiálním ceníku k mání pouze ve výbavách Essential a Comfort, základní Access chybí, a navíc pouze s motorem 1,0 TCe 100 LPG. Stejně vybavené sandero je o 15 tisíc dražší.

Nová Dacia Sandero má ceny pro český trh, zůstává dostupná

AutoMoto

Výbava Essential obsahuje LED světelný podpis vpředu, automatická světla, v celku sklopné zadní opěradlo, povinné ABS, ESP a systém E-Call, kontrolu tlaku v pneumatikách, palubní počítač a např. také čelní, boční a hlavové airbagy. Po stránce infotainmentu je tu systém Media Control, který využívá aplikaci ve smartphonu řidiče jako uživatelské rozhraní.

Zadní parkovací senzory jsou za příplatek, stejně jako klimatizace. Za přední čidla však není možné připlatit, stejně jako za couvací kameru, elektrická zadní okna nebo hlídání mrtvého úhlu.

Foto: Dacia

Dacia Logan

Tyto prvky jsou u dražšího Comfortu s cenou 301 900 korun volitelné; manuální klimatizace je standardem, automatická za příplatek. Také tu jsou automatické stěrače, dálkové otevírání kufru nebo systém Media Display s vlastním displejem infotainmentu.

Navigace je však za příplatek spolu s rádiem DAB. Připlatit je možné dále za zadní elektrická okna, vyhřívaná přední sedadla nebo bezklíčový přístup a startování. Objednávat je nový logan možné už nyní, u dealerů se však auta objeví až v létě.

Foto: Dacia

Dacia Logan

Pro připomenutí, motor TCe 100 LPG je řadový tříválec o objemu jednoho litru, který nabízí nejvyšší výkon 74 kW/100 k a točivý moment 170 N.m; při provozu na benzín jsou obě hodnoty o deset nižší. Zrychlení na stovku trvá 11,6 s a nejvyšší rychlost je 186 km/h. Logan dle normy WLTP spotřebuje 5,3-5,6 l benzínu nebo 6,9-7,3 l LPG na 100 km. Plynu nádrž ve voze pojme 40 litrů, benzínu 50 litrů a zavazadelník nabídne 528 litrů objemu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám