Hlavní obsah

Co se vejde do policejního či hasičského auta? Sbory se trumfují na sociálních sítích

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od Švýcarska po Singapur. Sociálními sítěmi letí nová výzva zvaná Tetris challenge. Pod stejným hashtagem přidávají složky záchranného systému fotku auta a veškerého vybavení, které do něj musí naskládat pro výjezd. Včetně posádky.

Foto: Facebook New Zealand Police

Tetris challenge

Článek

Přestavba dodávek a nákladních aut na speciály pro záchranné složky je velkým oříškem. Nejen například z toho důvodu, že hasičské cisterny musí zvládnout nepřetržitou zátěž vody a je proto třeba mít vyztužené šasi.

Do těchto aut zkrátka potřebují muži zákona a záchrany životů či majetku nacpat co nejvíce. Demonstrovat se to rozhodli švýcarští policisté z Curychu. Ti ukázali, že do BMW řady 5 kombi toho dají relativně dost. Nápad následovali kolegové hasiči, ze stejného města. Relativně kompaktní dodávka Mercedes Sprinter toho pojme samozřejmě ještě víc.

Stylem filmového pana Lorence to máte kužely, nosítka, hadice, značky... Brzy se připojili kolegové ze Ženevy a už to jede dál. Svůj tetris ukazují například maďarští policisté s Volkswagenem Amarok nebo policisté z Nového Zélandu. Zní to trochu jako výzva českým kolegům...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám