Hlavní obsah

Číňané chtějí od evropských aut více. Třeba i mikrofon na karaoke

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průzkum mezi čínskými zákazníky, kteří touží po evropském automobilu, odhalil zajímavá fakta. Tamní zákazníci totiž chtějí, aby auta ze starého kontinentu nabízela větší konektivitu a specifické aplikace, na které jsou Číňané v rámci vlastních značek zvyklí. A zdá se, že jim značky jako BMW vyhoví.

Foto: BMW

BMW iX (ilustrační foto)

Článek

Pozoruhodnou studii o zájmech a prioritách čínských zákazníků v Evropě publikoval server Automotive News. Díky těmto informacím získaly automobilky pocházející ze „starého kontinentu“ lepší povědomí o tom, co od nich Číňané očekávají.

Základem by měla být obří obrazovka infotainmentu, který by měl samozřejmě poskytovat Apple CarPlay i Android Auto. To už ale dávno nestačí. Číňané totiž chtějí větší kompatibilitu s aplikacemi, například s oblíbenou zábavní platformou Changba, která mimo jiné nabízí i funkci Karaoke.

Čínský elektromobil vzplál 48 hodin po nárazovém testu

AutoMoto

Čínské značky jako XPeng, Nio nebo BYD už údajně nabízejí svá auta s výbavou, která zahrnuje právě i vestavěný mikrofon na karaoke, což jim dává před evropskými výrobci náskok.

Někteří dovozci už ale o možných úpravách pro trh v Číně přemýšlejí. „Identifikovali jsme to jako jasnou výzvu. Čínští spotřebitelé jsou nejnáročnější, pokud jde o digitální technologie v autech, uvedl pro Automotive News šéf digitálního oddělení v BMW Christophe Grote.

Přes Apple Carplay možná půjde ovládat i klimatizaci a další funkce vozu

AutoMoto

Evropanům zkrátka nakonec nezbude nic jiného než čínským zákazníkům vyhovět. Jedná se totiž o největší trh s automobily na světě a například pro BMW tvoří 36 procent celosvětových tržeb. Pro Volkswagen je to pak celých 40 procent.

Mimo platformu Changba je další aplikací, která Číňanům v evropských autech chybí, aplikace WeChat. Ta by se ale měla už nyní dát stáhnout právě do BMW prodávaných v Číně. Pomocí ní se pak dá lépe připojit na sociální sítě nebo také bezkontaktně platit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám