Hlavní obsah

Cadillac poutá na elektrickou limuzínu Celestiq

Americká automobilka Cadillac už podruhé poodhaluje svoji budoucí vlajkovou loď. Měl by se ji stát velký elektrický sedan s názvem Celestiq. Série detailních snímků odhaluje precizní zpracování předprodukčního modelu.

Foto: Cadillac

Cadillac Celestiq

Článek

Američané se mohou těšit na další luxusní elektromobil, který bude v budoucnu brázdit tamní rovné a prakticky nekonečně vyhlížející dálnice. Automobilka Cadillac už podruhé poskytuje detailnější pohled na elektrický sedan Celestiq, který má přinést luxus, technologickou vyspělost a řadu inovací.

Foto: Cadillac

Cadillac Celestiq

„Od svých jedinečných proporcí a nového, jednoduchého jazyka tvarů až po přesnost a pozornost k detailu se celestiq nepodobá ničemu na dnešních silnicích,“ uvedla jedna z manažerek v oddělení designu Magalie Debellisová. Její slova ostatně potvrzují i nové detailní snímky ručně vyrobeného prototypu.

Cadillac odhalil parametry Escalade-V, má 691 koní a stojí 3,6 milionu korun

AutoMoto

Poprvé o elektromobilu celestiq Cadillac hovořil před více než jedním rokem, kdy společnost představila vysoce výkonný, luxusní sedan s celoskleněnou střechou a masivním displejem, který se táhl přes celou šířku palubní desky. Celestiq jako první vůz na světě nabídne třeba technologii skla s rozptýlenými částicemi, které lze ztmavit nebo naopak.

Foto: Cadillac

Cadillac Celestiq

V kabině celestiq nabídne hned několik obrazovek vpředu i vzadu, výběr těch nejluxusnějších materiálů a nevídaný komfort. Mimo to by měl elektromobil vzniknout na platformě Ultium od koncernu General Motors, stejně jako elektrický pick-up Hummer EV.

Vůz nabídne dojezd přibližně 640 kilometrů a bude dodáván i s technologií na rychlonabíjení s výkonem až 350 kW. Vůz bude mít pohon všech kol a také možnost jejich řízení na obou nápravách.

Čeká nás nový Cadillac XLR? General Motors ukázal skicu záhadného sporťáku

AutoMoto

Společnost General Motors zatím neuvedla, v jakém datu celestiq představí, ale vzhledem ke zveřejnění upoutávek se většina odborníků domnívá, že by k tomu mohlo dojít ještě letos. Sériově vyráběný celestiq by mohl dorazit v příštím roce a cena vozu by mohla atakovat hranici 200 tisíc dolarů (4,7 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám