Hlavní obsah

Bude příští sportovní Jaguar elektrický? Jméno tomu napovídá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace o tom, že nástupce Jaguaru F-Type bude jezdit na elektřinu, jsou na světě už nějakou dobu. Nyní dostávají nový život - jméno, o jehož registraci automobilka žádá.

Foto: Jaguar

Modernizovaný Jaguar F-Type (Ilustrační foto)

Článek

EV-Type - tak by se měl jmenovat nějaký budoucí vůz značky Jaguar. Automobilka podala žádost o registraci tohoto označení. To samo o sobě nemusí nic znamenat, ale podle britského webu Autocar, který zprávu přinesl a který bývá o britském automobilovém světě výborně informovaný, to může být indicie, že nástupce F-Typu bude elektromobil.

Modernizovaný Jaguar F-Type přišel o šestiválec i manuální převodovku

AutoMoto

Označení EV-Type totiž víc než připomíná legendární E-Type, mnohými považovaný za nejkrásnější auto historie. Jeho duchovním nástupcem je F-Type, který nedávno prošel faceliftem, ale po sedmi letech na trhu by měl být nástupce za rohem.

Foto: Jaguar

Jaguar E-Type z roku 1965

Rozhodnutí, jakou formu nástupce F-Typu nabude, zatím podle Britů nebylo učiněno. Vzhledem k tomu, že i vlajková loď XJ bude elektrická, není uvažování o elektromobilu vůbec od věci.

Kdy nástupce F-Typu přijde, není zatím jasné, ale počkáme si ještě určitě několik let. Tím spíš, že Jaguar nemá platformu pro elektrický sporťák a musel by nějakou buď vyvinout, anebo získat v rámci kooperace s jinou automobilkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám