Hlavní obsah

Audi údajně stále usiluje o stáj F1 McLaren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Audi podle německých médií prahne po podílu v závodním týmu formule 1 McLarenu. Svoji původní nabídku 450 milionů eur údajně nově společnost zvýšila na 650 milionů, skoro 1,6 miliardy korun. To však činí téměř 45 procent celkové hodnoty stáje.

Foto: Profimedia.cz

Monopost McLarenu při Velké ceně Saúdské Arábie.

Článek

Zprávy o tom, že Audi čím dál více krouží okolo legendární britské závodní stáje McLaren, se začaly v médiích objevovat už v loňském roce. Vedení týmu F1 nicméně stále dokola opakovalo, že strategického partnera nehledá. Připustilo však, že se s Audi potkali.

Audi zvažuje terénní pick-up, přiznal šéf automobilky

AutoMoto

Jak ale uvádí německý web Automobilwoche, vše může být daleko dramatičtější, než se na první pohled zdá. Audi údajně nabídlo McLarenu 650 milionů eur za necelých 45 procent podílu ve stáji. Kvůli odkupu se podle webu dokonce sejde dozorčí rada VW.

Koncern VW a jeho značky jako Porsche a Audi se naplno věnují hned několika druhům závodění, ať už na dráze, nebo v terénu. Současný seriál formule 1, pravděpodobně stále nejoblíbenější motoristický sport na světě, ale v portfoliu obřího koncernu chybí.

Německé automobilky mají kroužit kolem McLarenu

AutoMoto

Mimo závodní divizi, o kterou má mít Audi eminentní zájem, by se ale mohla německá automobilka dále zajímat i o běžné silniční mclareny. Tento odkup by ale byl složitější, protože se spekuluje o možném strategickém spojení mezi McLarenem a BMW.

Reklama

Související články

Audi se zbaví nejmenších modelů

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku se chce věnovat velkým modelům, naopak ty nejmenší, tedy Audi A1 a Q2, se nedočkají nástupce. Prozradil to šéf značky Markus...

Ken Block upravil elektrické audi

Americký závodník Ken Block světu ukázal svůj další vůz na denní ježdění. Do své sbírky často unikátních nebo minimálně zvláštních vozidel přidal Block...

Výběr článků

Načítám