Hlavní obsah

Audi zvažuje terénní pick-up, přiznal šéf automobilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi zvažuje pick-up, řekl generální ředitel Markus Duesmann během výroční mediální konference automobilky.

Foto: Audi

Ilustrační foto

Článek

„Nemohu slíbit, že to uděláme, ale zvažujeme to,” cituje Duesmanna britský Autocar poté, co byl dotázán na pick-up, tedy terénní užitkový automobil s otevřenou korbou.

Dále také naznačil, že Audi brzy uvede koncept pick-upu. „Ve skutečnosti vám zanedlouho možná něco představíme.”

Takový koncept by byl prvním autem této kategorie v historii Audi, a i když toho o jeho velikosti moc nevíme, můžeme spekulovat na základě dostupných platforem ve Volkswagenu.

Audi představuje A6 Avant e-tron, předprodukční verzi elektrického kombi

AutoMoto

Pokud by se jednalo o pick-up se spalovacím motorem, Audi by mohlo použít platformu připravované druhé generace Volkswagenu Amarok, které jsou sdíleny s Fordem Ranger.

Druhý scénář – vzhledem k načasování a dřívějšímu prohlášení, že Audi v roce 2026 uvede na trh svůj poslední model se spalovacím motorem nejpravděpodobnější – by byl plně elektrický pickup, který by mohl potenciálně konkurovat vlně amerických elektrických pick-upů jako je Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck nebo GMC Hummer EV.

Nejprodávanější auto v USA se představuje v elektrické verzi

AutoMoto

Audi má přístup k mnoha elektrickým platformám včetně architektur MEB a PPE, přičemž obě nabízejí možnosti pohonu všech kol a zvýšenou modularitu, pokud jde o velikost a výkon.

Když se německá prémiová automobilka naposledy odvážila vstoupit do segmentu pick-upů, úspěch to nebyl. Mercedes-Benz třídy X byl představen v produkční podobě v červenci 2017 na základech Nissanu Navara. Špatné prodeje vedly k předčasnému ukončení prodeje v květnu 2020.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám