Hlavní obsah

Audi se zbaví nejmenších modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku se chce věnovat velkým modelům, naopak ty nejmenší, tedy Audi A1 a Q2, se nedočkají nástupce. Prozradil to šéf značky Markus Duesmann v rozhovoru pro německý Handelsblatt.

Foto: Audi

Audi A1

Článek

Crossover Audi Q2 byl uveden na trh v roce 2016 a o čtyři roky později se dočkal faceliftu uprostřed cyklu. Druhé generace se už nedočká, protože německá prémiová značka má jiné priority, konkrétně se zaměřuje na větší vozy s vyššími ziskovými maržemi. Z tohoto důvodu stejný osud čeká i hatchback A1.

Test Audi Q2 35 TDI po faceliftu: Nejmenší Q umí být dospělé

Testy

„Rozhodli jsme se, že již nebudeme pracovat na příští A1 a nebude ani nástupce Q2. Naši modelovou řadu omezíme v dolní části a rozšíříme ji v té horní,“ uvedl Duesmann.

A1 a Q2 budou vyřazeny po modelech současné generace, kdy se A3 fakticky stane vstupním modelem do globální řady Audi.

Další evropské kladivo na Teslu? Audi A6 e-tron se představuje ve formě konceptu

AutoMoto

Dále společnost uvede své poslední nové vozidlo vybavené spalovacím motorem v roce 2026 před ukončením výroby spalovacích vozů v roce 2033. Montáž vozidel na benzin by však mohla v Číně pokračovat ještě několik let, v závislosti na poptávce. Mezitím se řada rozroste především o velké elektromobily.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi Q6 e-tron dorazí příští rok

Audi v roce 2022 uvede model Q6 e-tron. Pro britský Autocar to potvrdil šéf značky Markus Duessman. Elektrický crossover bude alternativou k modelu Q5. Využít...

Výběr článků

Načítám