Hlavní obsah

Američan sešrotoval lukrativního veterána určeného k prodeji. Důvodu neuvěříte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanu Danielu Gagliardimu se nelíbilo, že mu lidé za jeho Dodge Charger z roku 1970 nabízejí příliš málo peněz. Tak se rozhodl, že radši své auto sešrotuje. A nedostane za něj nic kromě pochybné satisfakce a pár dolarů za železný šrot.

Foto: Dodge, Novinky

Dodge Charger z roku 1970

Článek

Pokud jste někdy prodávali nějaké zajímavější auto, dost možná to znáte – zájemce buď chce slevu rovnou po telefonu, nebo, pokud už se dostaví, přijde, jen aby se povozil a mohl před kamarády dělat ramena, či nabídne nesmyslně nízkou částku. Američanu Danielu Gagliardimu to už přerostlo přes hlavu.

Auto, které prodával, byl Dodge Charger z roku 1970, tedy ten se „správnou” hranatou karoserií, jakou proslavil film Bullitt a seriál The Dukes of Hazzard. Tahle generace Chargeru je nejcennější. A ve videu, zveřejněném 28. října, vidíme, jak podléhá surové destrukci na vrakovišti.

Gagliardi chtěl, podle dostupných informací, auto prodat. Za jakou cenu, není přesně známo – podle jednoho zdroje 4200 dolarů (cca 97 tisíc korun), podle jiného 10 tisíc dolarů (230 tisíc korun). I ta druhá částka je za „správný” Charger v předrenovačním stavu zcela adekvátní.

Poté, co mu lidé nabízeli méně peněz, než chtěl, a podobně mrhali jeho časem, rozhodl se auto sešrotovat. „To je auto klidně za pět, šest, sedm tisíc dolarů,” říká cizí hlas na začátku videa. „Ano, a oni to chtějí zadarmo,” odpovídá Gagliardi, autor videa. „Tady to máte. Neotravujte prodávajícího, když nemáte zájem koupit,” říká Gagliardi v druhé půlce videa.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

„Bože, cítím se o tolik líp. To je všechno, tady to máte, nedělal jsem si srandu, myslel jsem to smrtelně vážně. Nejsem feťák, nedělám to pro peníze, je to velký vztyčený prostředníček. Neotravujte prodávajícího, pokud nemáte zájem koupit,” uzavírá Gagliardi video.

Na jednu stranu chápeme jeho frustraci, ale zničením ceněného veterána ve výsledku poškodil jen sám sebe a své finanční zájmy. Ať byly nabídky jakékoliv, rozhodně by měly být vyšší, než dostal za vůz ve formě železného šrotu. Netřeba snad dodávat, že tohle auto mohlo někomu udělat velkou radost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám