Hlavní obsah

Alfa Romeo Tonale se zdrží, nový šéf prý není spokojen

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový generální ředitel Alfy Romeo Jean-Philippe Imparato, který do milánské značky přišel z Peugeotu po vzniku koncernu Stellantis, je údajně nespokojený s tím, jak inženýři naložili s výkonem chystaného plug-in hybridního SUV Tonale. Vše by dokonce mohlo dopadnout i až o 3 měsíce zpožděným představením očekávaného italského vozu.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Článek

Zprávu o neshodě mezi Imparatem a inženýry stojícími za vývojem plug-in hybridního SUV Tonale přinesl server AutoNews, který se ve svém článku odvolává na anonymní zdroj z vedení italské automobilky.

Lancii a Alfě Romeo poteče více peněz, budou mít více příležitostí

AutoMoto

Podle zdroje měl sám Imparato, mimo jiné bývalý šéf Peugeotu a nyní v době konglomerátu Stellantis dosazený do čela Alfa Romeo, vznést námitku na nízký výkon plug-in hybridního Tonale. SUV se fanoušci značky měli dočkat na podzim, nyní to ale vypadá, že se představí až na začátku roku 2022.

SUV Tonale vyroste na platformě FCA Small Wide LWB 4x4, na které stojí kupříkladu nový Jeep Compass. V hierarchii Alfy Romeo by mělo Tonale stát těsně pod větším Stelviem. Ostatní podrobnosti jsou ale stále velkým tajemstvím, které Italové střeží. Jistý je plug-in hybridní pohon, ale další varianty nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám