Hlavní obsah

Aston Martin z příští Bondovky bude k mání i pro běžné smrtelníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové auto nebude tentokrát řídit pouze James Bond či vybraný movitý sběratel, ale budou si jej moct koupit i běžní zákazníci. Tedy alespoň ti s dostatečně tlustou peněženkou; jedná se pořád o Aston Martin. Má se jmenovat Valhalla a má být jedním ze tří astonů, kterými se bude Daniel Craig po stříbrném plátně prohánět.

Foto: Aston Martin

Aston Martin AM-RB 003 dostal zvučné severské jméno.

Článek

Jména James Bond a Aston Martin jsou neodmyslitelně spojena - agent 007 jezdí v astonech už desítky let, byť měl i lotusy a BMW. Nedávno se objevil na prodej jeden z originálních DB5 z filmů Goldfinger a Thunderball.

Nová bondovka, prozatím označovaná Bond 25 podle svého pořadí - a podle webu The Independent pracovně nazývaná Shatterhand - podle britského webu This Is Money ukáže Aston Martin Valhalla v hlavní automobilové roli.

Jméno, které v severské mytologii označuje síň padlých, tedy místo, kam vstupují mrtví bojovníci, dostal vůz dosud označovaný AM-RB 003. Ten se představil v Ženevě a lze ho vnímat jako menšího sourozence modelu Valkyrie.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Aston Martin AM-RB 003 na ženevském autosalonu 2019

Důvěryhodnost této zprávy podpořil Andy Palmer, šéf automobilky Aston Martin, když ji sdílel na svém Twitteru.

Na rozdíl od Astonu DB10, kterým Bond jezdil ve filmu Spectre, bude Valhalla k mání i ostatním lidem ve skutečném světě. Automobilka chce vyrobit 500 kusů, a to s cenou 1,5 milionu liber, tedy zhruba 43,2 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Aston Martin V8 Vantage z bondovky Dech života

Valhalla nebude jediným astonem v nové bondovce. Nejstarším kouskem má být model V8 Vantage z roku 1987, který se objevil ve snímku Dech života s Timothym Daltonem v roli agenta 007. Posledním kouskem má být elektrický Aston Martin Rapide E.

Na druhé straně barikády mají stát zločinci, kteří mají sedlat nový Land Rover Defender. Ten se světu ještě nepředstavil, zatím jsme viděli jen jeho fotky pod maskovací fólií.

Reklama

Výběr článků

Načítám